5 tips til babysvømning i København

April 26, 2018

5 tips til babysvømning i København

Leder du efter inspiration til aktiviteter med din baby, så er babysvømning et glimrende bud på at lave noget (forhåbentligt) hyggeligt sammen med din baby. Måske har du været på museum lidt for mange gange i år, mødre gruppens temaer er gået i ring og "babytegn" er ikke lige din kop te. På med badevingerne og pak tasken. Babysvømning er en aktivitet du ikke vil fortryde, hvis du blot følger et par gode tips og råd.

1) Pak tasken

Som alle mødre ved, så er en velpakket taske et must have under alle omstændigheder, men særligt, når man skal til svømning, så er det ikke super fedt, at have glemt badebleer eller andet relevant udstyr.

Din svømmetaske bør indeholde følgende elementer

 • Håndklæde til dig
 • Håndklæde/badekåbe til baby
 • Badebleer/normale bleer
 • Badetøj til dig og baby
 • Sut
 • Flasker og mælk/ el. bryster
 • Ekstra tøj til baby
 • Shampoo/badegel/makeup/hårtørrer (vi ved alle, at man ikke har tid til at lægge make up eller tørrer hår, men er man den heldige indehaver af en baby, som altid er glad og tålmodig, så er dette punkt måske relevant for dig)
 • En hårelastik (til mødre med meget hår og som ikke kan nå at tørre det.

2) Forberedelse

Og hvordan fungerer det så helt lavpraktisk? 

Først køber du selvfølgelig en billet. Er du fra København, er Frederiksberg svømmehal og Kastrup svømmehal oplagte muligheder. Ved Frederiksberg svømmehal booker du en tid og køber billet hjemmefra (men tag jer i agt for et website, som har lidt for mange år på bagen...).

Ved Kastrup svømmehal kan man komme på et babyhold (og her kan der være venteliste, da deres hold er meget populære).

Derudover er der babyfabrikken på Amager, eller DGI byen, som også tilbyder gode babysvømning hold.

3) Kan min baby få hovedet under vandet?

Alle børn kan dykke, men for at give den bedste oplevelse, rådes det mange gange, at man starter med "signaldyk", efter at barnet har prøvet at være til svømning et par gange, og herved er tryg ved situationen. Et signaldyk betyder, at man giver barnet en "heads up", at nu kommer der et dyk.

Dette gøres ved, at man giver barnet tre tegn:

1) Øjenkontakt

2) Pust barnet i ansigtet eller sig 1, 2 og 3

3) Giv barnet et lille løft og dyk

4) Stimulér barnets tre indre sanser

Babyers tre indre sanser er vigtige at stimulere ift. den motoriske udvikling og barnets fysiske og psykiske selvsikkerhed.

 • Berøringssansen ( stimuleres ved berøring af huden)
 • Muskel / ledsansen ( stimuleres ved at aktivere muskler, led og sener)
 • Labyrintsansen, er den grundlæggende sans for balancen (som stimuleres ved at bevæge hovedet i forskellige retninger i forhold til kroppen).

Babysvømning er det perfekte redskab til at stimulere disse sanser, så du får en baby med motorisk dygtighed, en baby med gode sociale og indlæringsmæssige færdigheder samt en baby, som er tryg ved vandet.

Vandet giver tredimensionale bevægelsesmuligheder og generelt flere bevægelses oplevelser, end det opnår ved bevægelse på landjorden. 

5) Syng, leg, dyk og dans

Der findes et hav af muligheder for at øve barnets skills i vandet. Alt lige fra sanglege, til mødet med andre babysvømmere, til samspil mellem mor eller far, kan give dit barn den største vandglæde. Mange babysvømning hold har en instruktør, som kan guide jer, så I sammen kan få den bedste oplevelse!

 

Rigtig god svømning!

 

Love/

Mini Copenhagen 

 

...

Billede:

Taget af @OOARVEN og iført badedragt fra Sproet&Sprout.

Kan købes her: 

https://www.minicopenhagen.com/search?type=product&q=baby+swim